eSIM работи, но нямам интернет. Какво да направя?

Случва се понякога, не изпадайте в паника!

Закупили сте си профил, но уви нещо не е наред. Заредили сте профила според инструкциите и вашата esim.me карта работи. Профилът е активен и виждате че сте свързан към мрежата.

Предлагаме ви бърз преглед на опциите които имате:

1. Намерете WiFi, за да не ви се налага да ползвате мобилните данни през роуминг. Нали затова взехте своя esim профил с интернет. Ще ви е необходимо, за да откриете нужната ви информация

2. Проверете в коя мрежа сте. esim Профилите нормално са свързни с конкретен локален доставчик. Например през airalo.com за Турция обикновено профилте са през Turk Telecom (Avea) [LTE]. Ако не сте се свързали с тяхната мрежа - направете го! Минете на ръчен режим при избора на мрежа и се свържете точно с тях!

3. Променете APN настройките. Понякога той не се променя автоматично и ще е необходимо да го направите. На помощ отново ще дойде информацията от доставчика на esim профили. По-долу сме дали пример от приложението ЕърАло. За Турция с пакет от airalo е необходимо за APN да напишете globaldata

4. Включете Роуминг-а! Все пак ще ви е необходимо, защото сте в чужбина, но направете така, че трафика ви да минава през esim profile, а не през българския доставчик. 

5. Рестартиране на телефона. Да понякога може да се наложи, колкото и да не е потребителски приятно, да предприемете и този приом по типичен за Windows на Microsoft. Това зависи от много фактори - доставчик, мережа, самия телефон.

6. Потърсете друг доставчик на профили. Разбира се може би сте намерили най-изгодната оферта, но може да се окаже, че в конкретната дестинация има някакви проблеми.

Например за Турция можете да проверите:

https://esim.holafly.com/esim-turkey/ 

https://www.airalo.com/turkey-esim (използвайте нашия промо код, който ще ви даде бонус от 3.00USD BOYAN1798  )

https://maya.net/esim/turkey#pricing 

Проверете линковете - можете да откриете информация и за други дестинации. Както виждате цените можа да са доста различни, вероятно е свързано и с надежността на услугата.

Не забравяйте, че за да използвате esim профили, ви в необходимм esim съвместим телефон. Ако вашият не е, то можете да го направите с една esim карта.
Вземете esim карта от тук.

Спря ли си телефона!?
Ходите ли на пазар в Турция , Сърбия и Македония? Чували ли сте този стряскащ въпрос??