Често задавани въпроси за esim

eSIM технологията

eSIM е SIM карта, постоянно вградена в новите смартфони, таблети и мобилни устройства.

Какво е eSIM профил

Физическите SIM карти се заместват от "Виртуални SIM карти", наречени eSIM профили, които могат да бъдат даунлоуднати от интернет.

eSIM съвместимите устройства дават свободата на момента да свалите на вашия телефон предплатени (pre-paid) или други(post-paid)eSIM профили от всеки оператор, навсякъде по света. Няма физическа доставка.

ДА! Можете да го направите с eSIM.me карта. Благодарение на нея, Android смартфоните могат да свалят, управляват и четат eSIM профили.Други мобилни устройства могат поне да четат активни eSIM профили на eSIM.me картата.

Картата eSIM.me

Картата eSIM.me изглежда точно като SIM карта, дори се вписва в същия слот за SIM карта, но интегрира eSIM технологията, която нормалната SIM карта не може да предложи.

Какво представлява картата eSIM.me?

Картата eSIM.me е нова технология, която прави съществуващия ви смартфон съвместим с eSIM.

Не, не идва. Картата eSIM.me предлага само eSIM технология и не съдържа никакви предварително инсталирани eSIM профили. Потребителят е свободен да закупи нов eSIM профил от мобилен оператор по свой избор или да преобразува съществуващия си абонамент в eSIM профил. Това може да стане просто като се свържете с текущия мобилен оператор.

Не, няма месечна такса. Плащате покупната цена само веднъж.

Сменете вашата SIM карта с картата eSIM.me и изтеглете приложението eSIM.me безплатно от Google Play Store. Вече можете да качите първия си eSIM профил на вашата eSIM.me карта. Помолете мобилен оператор да ви предостави QR-кода към техния eSIM профил. След като го получите, отворете приложението eSIM.me, щракнете върху „Добавяне“ и изберете предпочитания от вас метод за инсталиране.

Изтеглете безплатно приложението eSIM.me от Google Play Store. Веднага след като имате QR-кода за вашия eSIM профил (всеки доставчик в света може да ви предостави QR-код към своя eSIM профил), отворете APP eSIM.me и щракнете върху „+“.

Приложението eSIM.me предлага три опции за завършване на процеса на качване на eSIM профила във вашата нова карта eSIM.me:
- Сканиране на QR код: Позволете на APP eSIM.me да сканира отпечатания QR код с камерата на телефона ви, за да изтеглите профила на eSIM.
- Изтеглете изображение с QR код: позволете на APP eSIM.me достъп до вашата галерия, изберете изображението с QR кода и изтеглете профила на eSIM.
- Въведете QR кода ръчно: всеки QR код съответства на номер. Следователно можете ръчно да добавите номера на QR кода на вашия нов eSIM профил в приложението eSIM.me.

Вие сте свободни да изберете как искате да инсталирате/изтеглите вашите eSIM профили.

Свържете се с вашия мобилен оператор, кажете му, че притежавате eSIM-съвместимо телефон и поискайте QR-кода на съществуващия си абонамент. След като получите QR-кода, отворете APP eSIM.me и щракнете върху „+“. Изберете една от наличните опции (сканирайте QR-код, фотогалерия, въведете ръчно), за да изтеглите своя eSIM профил на вашата eSIM.me карта и следвайте инструкциите, за да активирате eSIM профила.

Да! eSIM.me използва международен стандарт, който работи във всяка страна по света. Ако имате конкретни въпроси или имате някакви проблеми, моля свържете се с нас.

Приложението eSIM.me

Необходимо ли е приложението eSIM.me за управление на картата eSIM.me?

Да, необходимо е! Веднага след като бъде поставена вашата eSIM.me карта, можете да използвате APP eSIM.me, за да изтегляте и управлявате eSIM профилите. Можете да изтеглите приложението eSIM.me безплатно от тук: Google Play.

Не, не е нужно да активирате. Приложението eSIM.me ще работи веднага след като поставите карта eSIM.me.

Можете да изтеглите приложението eSIM.me безплатно от тук: Google Play.

Приложението eSIM.me ви позволява да изтегляте, съхранявате и управлявате eSIM профили на вашия смартфон с Android. Можете да съхранявате до 5 eSIM профила на една eSIM.me карта. Това е идеално решение за тези, които се нуждаят от няколко сим карти. На едно и също устройство можете да съхранявате и осъществявате достъп както до личните, така и до бизнес eSIM профилите си или можете да добавите локален eSIM профил към обичайния си, когато пътувате по света. Вашите eSIM профили са винаги с вас, където и да сте и могат да бъдат активирани с едно щракване. В даден момент може да бъде активен само един eSIM профил.

eSIM профили

След като получите QR-кода, свързан с вашия eSIM профил от мрежовия оператор, отидете на APP-а  Google Play , щракнете върху „+“ и следвайте стъпките.  Моля, вижте „Как да инсталирам eSIM профил към картата eSIM.me" за подробности.

Списък с всичките ви налични eSIM профили се показва на „главния екран“ на APP eSIM.me. Натиснете превключвателя „превключвател“ от лявата страна на профила на eSIM, до който искате да получите достъп, и следвайте съобщенията на вашия дисплей. Телефонът може да се рестартира и да ви поиска пин код.

1. Отворете ПРИЛОЖЕНИЕТО eSIM.me.
2. Докоснете менюто с три бутона вдясно от профила на eSIM, който искате да изтриете.
3. Потвърдете, че искате да изтриете eSIM профила. eSIM профилът ще бъде премахнат необратимо от картата eSIM.me завинаги.

Списък с всички изтеглени и налични eSIM профили се показва на „главния екран“ на APP eSIM.me.

Не, не може. Можете да имате само един активен eSIM профил на eSIM.me карта в даден момент.

Ако имате смартфон с две SIM карти с два слота за SIM карти, всеки от които е оборудван с карта eSIM.me и всеки с поне един активен eSIM профил, общо два eSIM профила могат да бъдат активни едновременно.

В горната част на APP eSIM.me всяка eSIM.me карта е обозначена с името на слота за SIM карта, напр. “SIM1” и “SIM2”, в зависимост от смартфона.

Докоснете слота за SIM карта, за да изберете коя eSIM.me карта искате да управлявате.

В зависимост от производителя на вашия смартфон, може да се наложи да рестартирате телефона, за да разпознаете новоактивирания eSIM профил, тъй като той съответства на поставена „виртуална“ SIM карта.

Това се случва и когато е поставена физическа SIM карта.

Кодът за потвърждение на eSIM профила е допълнителен код, който трябва да бъде въведен, преди да може да се използва QR-кодът. Това разрешава изтеглянето на eSIM профила.

Не, не всички. Зависи дали вашият мрежов оператор желае допълнително да защити изтеглянето на предоставения QR-код с код за потвърждение.

Може и да потрябва. Това зависи от мрежовия оператор, който ви е предоставил QR-кода, за да изтеглите профила на eSIM.

Всички нови технологии се нуждаят от известно време, за да излязат на пазара, като 3G, 4G LTE и 5G. Въпрос на време е всички мрежови оператори да поддържат определена технология, но в крайна сметка ще го направят.

Имам смартфон с Android, съвместим с eSIM

  • Устройствата с вградена eSIM съвместимост и свободен слот за SIM карта могат да инсталират карта eSIM.me в този резервен слот и да получат ДВОЙНА eSIM функционалност.
  • Всяко устройство с два свободни слота за SIM карти, може да инсталира две eSIM.me карти и също така да получи DUAL eSIM функционалност

Устройствата с вградена eSIM съвместимост съхраняват eSIM профилите на неподвижен, вграден eSIM чип. Чрез добавяне на eSIM.me карта към слота за SIM карта, тези устройства могат да съхраняват eSIM профилите в сменяем eSIM чип. Това улеснява преместването към други устройства, като например преместване на SIM карта. 

eSIM.me - съвместими смартфони

За да разберете дали вашият Android смартфон може да бъде оборудван със съвместимост с eSIM:
1. Моля, изтеглете APP eSIM.me от Google Play.
2. При стартиране приложението eSIM.me ще провери дали вашето устройство е съвместимо или не. Ако е съвместимо, ще информира кои слотове за SIM карти се поддържат.
3. В някои случаи може все още да не е съвместим, но актуализацията на софтуера може да осигури съвместимост, така че проверете дали за вашето устройство е налична актуализация на софтуера за Android.

Смартфоните с Android могат да изтеглят, управляват и четат eSIM профили благодарение на картата eSIM.me; докато останалите мобилни устройства могат само да четат активния eSIM профил на картата eSIM.me.

Изисква се пълен вариант на Android, така че „Android Go“, „Android One“ и други „леки“ или "light" версии нямат необходимите функции за поддръжка на картата eSIM.me.

Повечето устройства с Android с версия 9 и по-нова поддържат eSIM.me. Устройствата от Samsung, Huawei и Xiaomi дори поддържат eSIM.me от Android версия 7!

Не, не е. В момента няма планове за приложение eSIM.me за iOS устройства. Приложението eSIM.me, необходимо за изтегляне и управление на eSIM профилите на карта eSIM.me, е достъпно само за Android.

Въпреки това, потребителите на iOS устройства могат да използват карта eSIM.me, за да четат активния eSIM профил, изтеглен и активиран преди това на смартфон с Android.

Не, не е. В момента няма планове за приложение eSIM.me за лаптопи с Windows или други мобилни устройства. Приложението eSIM.me, необходимо за изтегляне и управление на eSIM профилите на карта eSIM.me, е достъпно само за Android. Въпреки това, потребителите на такива мобилни устройства могат да използват карта eSIM.me, за да прочетат активния eSIM профил, изтеглен и активиран преди това на смартфон с Android.