Мобилен интернет в роуминг от Виваком

Какво ни струва roaming от VIVACOM

Виваком (БТК ЕАД) предпазват своите потребители при ползване на роуминг на данни (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA)  са въведени финансови граници от 115 лева с ДДС и 235 лева с ДДС. Посочените финансови граници ще се прилага и за страни извън ЕС, в случаите в които посетената мрежа в посетената държава извън ЕС позволява на Vivacom да наблюдава потреблението на своите клиенти в реално време! В случай, че посетената мрежа в посетената държава извън ЕС не позволява такова наблюдение,  при влизането си в тази държава клиентът се уведомява незабавно и безплатно чрез SMS съобщение, че няма информация относно извършеното от него потребление. В този случай VIVACOM не предоставя гаранция, че потребителя няма да превиши определената парична граница на потребление от 115 лева с ДДС и 235 лева с ДДС. 

 Интернет настройки за вашия телефон в роуминг

За да можете да ползвате интернет на мобилния си телефон, е необходимо телефонът ви да е настроен за пренос на данни през точка за достъп до интернет. Проверете как да конфигурирате настройките на вашия телефон правилно. esim.bg Ви съветва да си вземете есим профил с евтин интернет и да изключите данните в роуминг. Картата esim.me прави почти всеки съвременен смартфон esim съвместим.

С един esim профил можете да си спестите изцяло роуминг главоболията! Вземете вашата esim.me картата

Виваком ви съветва, как да избягвате неочаквано високи сметки в роуминг
(а ние - вземете си от esim.bg esim.me карта)

Важно: За да избегнете неочаквано високи сметки при използване на мобилен интернет в Роуминг, моля да проверите в меню настройки на вашия мобилен телефон дали тази опция е изключена и ако искате да я включите Ви съветваме да проверите включените в тарифния Ви план услуги за използване в роуминг!

Важно: Възможно е генериране на GPRS трафик без изрично иницииране на сесия от Ваша страна. Типичният пример за самостоятелно иницииране на трафик са наличните приложения на мобилното устройство, целите за които са създадени и естеството на тяхната работа. За да се избегне генериране на трафик от автоматично сваляне на софтуер или автоматично изпращане на информация към създателя на конкретно приложение е необходимо да промените настройките на мобилния апарат, който използвате.

Молим да имате предвид, че VIVACOM не може да носи отговорност за начина на функциониране на приложенията на мобилното Ви устройство както при ползване на услуги в мрежата на оператора, така и при ползване на услуги в роуминг!

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е разработила Механизъм за ограничаване на случаите на несъзнателен роуминг, регистрирани на територията на Република България чрез мобилно приложение ROAMING PROTECT BG. Посредством мобилното приложение ROAMING PROTECT BG можете да определите кои са чуждите мрежи на мобилни оператори от съседните държави, с които не желаете да се осъществява несъзнателен роуминг на данни. По този начин, ако се намирате в пограничен район и сте разрешили роуминг на данни, приложението ще Ви изпрати нотификация веднага след свързване със забранена от Вас чужда мобилна мрежа. Същевременно свързването ще се регистрира в базата данни на КРС и ще се визуализира на публичната интерактивна географска карта. Ако в даден район на България се оформи съвкупност от случаи на несъзнателен роуминг, приложението ще Ви известява при приближаване до зоната, където е тази съвкупност. Повече информация тук.

Информацията е от сайта на Виваком към момента на публикацията. 

Aко ако ви предстои пътуване ви е необходим esim профил  и ако телефонът ви не е esim съвместим - можете да го обновите с esim.me карта от esim.bg - Вземете вашата esim.me карта тук

VIVACOM eSIM или eSIM от БТК
срещу 5.99 лева с eSIM.me картата можете да конвертирате текущата си SIM към eSIM