VIVACOM eSIM или eSIM от БТК

срещу 5.99 лева с eSIM.me картата можете да конвертирате текущата си SIM към eSIM

Както вече писахме освен A1 и Yettel, VIVACOM (БТК ЕАД) също предлагат eSIM карти. Всъщност коректната терминология е не esim карти, а есим профили. Техния сайт започва както и при другите оператори с образователни текстове. Да хвърлим едно око на страницата esim | VIVACOM.

За кого е приложим еSIM?

eSIM може да използва в различни комбинации:

⬤  Като единствена и основна карта в телефона (без поставяне на Nano SIM карта в мобилното устройство).
⬤  Заедно с Nano SIM карта с друг мобилен номер за Dual SIM устройства с eSIM.
⬤  Като допълнителна карта, свалена на устройството, която може да се включва и използва в определени случаи. Устройствата с eSIM поддържат сваляне и запазване на няколко eSIM карти.

Предимства на eSIM спрямо SIM

⬤  Лесна активация.
⬤  Възможност за повече от един профил.
⬤  Липса на допълнителна карта.

Управление на eSIM

⚠ eSIM може да се активира само на устройства с еSIM функционалност. Обърнете внимание, че с esim.me картата можете да направите практически всеки GSM esim съвместим! (забележка от esim.bg )

⚠ Важно е eSIM картата да се запази, за да може QR кода да се използва отново за прехвърляне на eSIM при смяна на устройството.

Това са акценти от често задавани въпроси за есим Виваком страницата: 

Ще може ли физическата ми SIM карта да работи заедно с eSIM карта?

Да, възможността на две карти, които са с различни мобилни номера, да работят заедно е едно от предимствата на eSIM, стига устройството да поддържа Dual SIM и eSIM. Можете да избирате коя от двете карти да ползвате основно за разговори, мобилни данни и SMS.

В случай, че съм нов клиент на Виваком мога ли да избера eSIM карта вместо SIM?

Да, всички нови клиенти могат да изберат между SIM/eSIM без допълнителна такса.

Какво да направя, ако искам да сменя моята SIM карта с eSIM?

Може да посетите магазин на VIVACOM или www.vivacom.bg , за да заявите eSIM карта. Цената на eSIM за клиенти на абонаментна услуга от VIVACOM - 5.99 лева с ДДС.

Колко различни eSIM карти мога да сваля?

Броят на eSIM картите зависи от устройството, което използвате. Превключването от една eSIM карта към друга става за няколко секунди през настройките на устройството, като само една eSIM карта може да бъде активна в даден момент. С eSIM.me можете да управлявате до 30! тридесет профила едновременно в esim.me мобилно приложение. Към момента предлагаме само най-популярната esim.me single с 5 профила.   (забележка от esim.bg )

На сайта си ВИВАКОМ предлагат 102 мобилни телефона, от които 19 са с поддръжка на esim. Виваком продават устройства само с план т.е. нямат опция да си ги закупите без да сте обвързани с изплащането им за определен период. Ето това са част от тях:

  • APPLE IPHONE SE 3 5G 64GB 36.98 лв./месец с план
  • APPLE IPHONE 13 PRO 256GB 93.98 лв./месец с план
  • APPLE IPHONE 13 PRO MAX 256GB 101.98 лв./месец с план
  • APPLE IPHONE 12 PRO 512GB 95.98 лв./месец с план
  • MOTOROLA RAZR 5G 77.98 лв./месец с план
  • APPLE IPHONE 13 PRO 512GB 105.98 лв./месец с план
  • и още

Тези телефони са страхотни,  макар да могат да се закупят само с план. Ако целта ви е да имате eSIM за предстоящо пътуване или от друго съображение вече можете да обновите своя телефон с esim.me карта от esim.bg - Вземете вашата esim.me карта тук

Yettel esim е вече тук за твоя смартфон
Да открием какви са предимствата на esim вашия телефон